reede, 22. jaanuar 2016

Ülesanne: arvutijoonistamisest

Leia internetist materjale arvutijoonistamise tehnikast, kui sellisest. Lähene loovalt! Otsi teemasid, küsimusi, mis sulle endale on kasulikud ja huvipakkuvad. Soovituseks mõned suunavad küsimused:

  • kui kaugele ajaloos ulatub arvutijoonistuste tehnika?
  • millised on levinumad programmid, mida arvutijoonistusteks kasutatakse (too ära veebilehed, kust programme saab, kas need on vabavara või tasuline tarkvara; videod, kus antud programme kasutatakse);
  • kuulsaimad "tegijad" antud valdkonnas;
  • videod, mis sulle huvi pakuvad, kus näidatakse erinevaid arvutijoonistuste tehnikaid;
  • fotod, mis on arvutis joonistatud.
Juhin tähelepanu, et kõikidele kasutatud materjalidele tuleb viidata tekstisiseselt ja ka lisada kasutatud viide Kasutatud kirjanduse lehele (mis hetkel on sul tühi, kuigi oled teiste materjale oma blogis kasutanud juba). 
Copy-paste'i ei kasuta, kirjutad oma sõnadega, refereerid ja tsiteerid. Abiks on sulle viitamisjuhend

Postituse tähtaeg on 28. jaanuar 2016.

Viitamisest loovtöö blogis

Kontrollida, kuidas viidata korrektselt, saab alati viitamisjuhendist: Kanepi Gümnaasiumis kehtiv viitamisjuhend

Fotodele viitamise näide:


neljapäev, 21. jaanuar 2016

Vana lõpetamine ja uue alustamine

Nagu lubasin, siis alustasin see nädal ka uut pilti, aga lisan veel detaile ka vanale. Röövikut peab veel täiendama ja kuna seal pildil oli minu jaoks kõige raskem vesipiibu joonistamine, siis otsustasin selle välja jätta ja selle vesipiibu toru rööviku seljataha joonistada, et see olekski siis nagu tema selja taga. Irvikkassi pilt on lihtsam ja olen kindel, et see saab mul kiiremini valmis ja loodan, et hiljemalt märtsi alguses saan hakata ka kolmandat pilti alustama. Siin on siis praegused pildid: 






neljapäev, 14. jaanuar 2016

Minu inspiratsioon

Üldiselt pole mul ühte ja sama inimest kes annab mulle inspiratsiooni. Mul on väga raske tavaliselt leida pilti mida ma tahaks joonistada ja mis oleks sobiv, sellepärast otsingi ma googlest erinevaid pilte, aga vahel on ka sealt raske leida. Kui olen pildi leidnud mida ma tahaks joonistada, siis võtan originaali kõrvale ja nii ma joonistan, arvutis pole ma varem joonistanud ja see on mulle täiesti uus, aga ma olen endaga rahul ja kõik läheb hästi. Vaatan pidevalt youtubest õpetusi kuidas GIMP-i kasutada. Mind on aidanud näiteks see video. Kuigi olen õppinud palju uusi asju GIMP-i kohta, siis kasutan põhiliselt ikkagi samasid tööristu milleks on pliiats, määrimise tööriist ja värvi valimise tööriist. Taust pole mul veel päris valmis, aga järgmisest nädalast hakkan joonistama ka uut pilti milleks on siis see Irvikkassi pilt:

Foto 1 (Perkins, 2012)